چگونه لپ تاپ را به دسکتاپ تبدیل کنیم

اگر بخواهیم جنبههای حمل و نقل و سفر را در نظر داشته باشیم، قطعا لپ تاپها گزینه بهتری در انتخابهای مختلف رایانهها به کار میروند. اما از لحاظ توانایی عملکرد و کارایی طولانی مدت در یک مکان مشخص، به طبع دسکتاب بسیار کاربردیتر و بهتر خواهد بود. به هر روی هر یک از این دو به نوبه خود ایرادات و مزایای دارند که سلیقه هر فرد مجاب به خریداری یکیشان میکند. اما در این بین خیلی از کاربران هستند که شاید بخواهند لپ تاپهای خود را به سطوح بالاتر برده و به عنوان دسکتاپها نیز از آنها استفاده ببرند. و از آنجایی که از لحاظ تکنولوژی و نحوه کار این دو مورد کاملا مشابه هم هستند، چرا که نه؟
لپ تاپها عموما به خاطر مانیتورهای کوچکتر، صفحه کلید جدانشدنی و جمع و جور و سخت افزارهایی که از لحاظ قیمتی در ردههای بالاتری قرار دارند ممکن است کاربران را مجاب به خریداری یک دسکتاپ قدرتمند کنند. با این حال مخصوصا برای کارمندان و دانشجویان داشتن یک لپ تاپ قابل حمل از طرف دیگر بسیار حائز اهمیت بوده و آزادی عمل بیشتری را در اختیار مخاطبین قرار خواهد داد.
به همین روی خوشبختانه امکانات و وسایل جانبی متعددی در بازار وجود دارند که قادر هستند لپ تاپ شما را به یک دسکتاپ تبدیل کنند. اما مثل هر چیز دیگری این وسایل نیز قطعا هزینههای جداگانهای داشته و این تصمیمش با شماست که لزوم اینکار تا چه حدی برایتان مهم است و تا چه میزان ارزش هزینه کردن را خواهد داشت. با ما همراه باشید تا ببینیم چگونه میتوانید لپ تاپهای خود را به یک دسکتاپ جمع و جور که نشستن و کار کردن را برایتان راحت میکند تبدیل کنید.
مانیتور
طبیعی است که لپ تاپها وابسته به نحوه استفاده و ویژگی وزن کمتری که دارند، سازندگان نمیتوانند آنها را با مانیتورهای خیلی بزرگ طراحی کنند. به همین دلیل شاید کار کردن طولانی مدت با این وسایل، به خاطر بد نشستن یا زاویه دید نادرست بسیار خستهکننده و مضر باشد. اینجاست که شما برای راحتی هر چه بیشتر کارتان و بهرهوری از فضای اضافی قادر هستید یک مانیتور جداگانه بزرگتر و بهتر را خریداری کنید.
اگر روزی به فکر تهیه یک مانیتور جداگانه برای لپ تاپ خود افتادید، این مورد را باید به یاد داشته باشید که هر دستگاه پورتهای مخصوص خود را داشته و فقط از مدلهای مشخصی از درگاههای ورودی پشتیبانی خواهد کرد. از مدلهای استاندارد ورودیها میتوان به HDMI، USB C، DisplayPort یا تاندربولت اشاره کرد که اینکار را برایتان انجامپذیر میکنند. شما با توجه به این درگاهها در لپ تاپ خود قادر هستید مانیتور سازگار مورد نظر را پیدا کرده و بدون هیچ مشکلی آن را به سیستم متصل کنید. چه به عنوان یک نمایشگر جدا چه برای تفکیک صفحات در دو بخش متفاوت که فضای بیشتری در اختیارتان قرار داده و حتی با اتصال تنهای آن میتوانید استراحتی به صفحهنمایش مانیتور خود دهید.
اینجا بحث نیاز و سلیقه کاربر در میان میآید، آیا به مانیتوری احتیاج دارید که تجربه گیمینگ شما را ارتقا میبخشد یا فقط جنبه کاربردی داشته و نیازی به امکانات درجه یک نخواهید داشت. به هر روی بازار مانیتورها نیز بسیار گسترده و پر از انتخابهای فراوان است اما شما به نسبت بودجه خود و ویژگیهایی که مد نظر دارید باید اولدیتبندیتان را مشخص کنید.
برای اینکه تجربه گیمینگ و بازیهای ویدئویی را به سطوح بالاتر برده و لذت آن را چند برابر کنید، قطعا باید سراغ نمایشگرهایی بروید که نرخ تازهسازی بالایی داشته و از طرف دیگر از کیفیت تصویر عالی نیز برخوردار هستند.
اما به عنوان یک دانشجو یا کارمند قطعا شما نیازی به نرخ تازهسازی یا پشتیبانی از FreeSync ندارید، بلکه قابلیتهای کاربردیتری به کارتان خواهند آمد که احتمالا از انتخابهای گیمینگ ارزانتر نیز هستند.
حال که مانیتور را خریداری کردید و میخواهید بدانید که نحوه اتصال آن چگونه است، راه چندان سخت و پیچیدهای را در پیش نداشته و فقط با مراجعه به تنظیمات ویندوز و بخش Display یا در سیستمهای مک بوک اپل System Preferences و Display قادر هستید تنظیمات لازم را صورت دهید.
ماوس و صفحهکلید
با اینکه لپ تاپها به خودیخود از ترکپد یا ماوسهای لمسی بهره میبرند، اما آزادی و امکاناتی که این ماوسها در اختیارتان قرار میدهند بسیار محدود هستند. به همین روی داشتن یک ماوس سریع جداگانه که سرعت پاسخگویی بالاتری داشته باشد و از لحاظ گریپ و راحتی کار امکانات مناسبی ارائه دهد چندان خالی از لطف نیست. هم نیازی نیست که لپ تاپ را در فاصله نزدیک نگه داشته و هم دسترسی و زاویه راحتتری برای استفاده از صفحه کلید خواهید داشت.
همین شرایط مشابه برای کیبوردها یا صفحهکلیدها نیز صدق میکند، داشتن فضای بیشتر برای کار و میانبرهای کاربردی برای افزایش سرعت استفاده. بازار کیبوردها نیز از مدلهای مختلف بسیاری اشباع شده و برای هر سلیقهای قطعا گزینهای پیدا خواهد شد. از صفحهکلیدهای مکانیکی گرفته تا آنهایی که از نورهای پس زمینه بهره میبرند. در اینجا نیز بودجه و نیاز شما تعیینکننده محصولات در دسترستان خواهند بود.
ماوسها نیز از طرف دیگر با داشتن مدلهای بیسیم، نسخههای گیمینگ یا بدون دکمه انتخابهای متفاوتی را در اختیار شما قرار میدهند. برخی از آنها با ارائه شخصیسازی بیشتر و امکانات حرفهایتر قطعا برای کاربران وسواسی با ارزشتر و همچنین گرانتر میباشند. اما در صورت کلی توصیه ما به شما خریداری مدلهایی است که سادهتر هستند و کار را خیلی پیچیده و زمانبر نمیکنند، و همچنین سرعت بالایی داشته و پاسخگویی سریعی از خود به نمایش میگذارند.
پایه و استند لپ تاپ
همه دلایلی که برای خرید ماوس و کیبور یا مانیتور جداگانه به آنها اشاره کردیم، در استندهای لپ تاپ نیز در یک جا صدق خواهند کرد. با اینکه از لحاظ ظاهری و عملکرد آن جذابیت گجتهای دیجیتالی را ندارد، اما اگر فقط جنبه کاربردی را مد نظر قرار دهیم، قطعا استندها به خاطر زاویه بهتر بینایی و کاربری راحتتری که ارائه میکنند از این نظر در اولویتهای خرید قرار خواهند گرفت.
اگر در حال حاضر از کیبورد و ماوس جداگانه برای اتصال به سیستم استفاده میکنید، دلیل خاصی برای تهیه یک استند وجود ندارد. با این حال از طرف دیگر اگر فکر میکنید خریداری این دسته از محصولات هزینه اضافی به شمار رفته اما دوست دارید استفاده راحتتری از لپ تاپ خود داشته باشید، اینجاست که استندها خودی نشان میدهند.
این پایهها در برخی مدلها انعطافپذیر بوده و قابلیت تغییر ارتفاع دارند. در مدلهای دیگر نیز ممکن است جنس پایههای محکمتر و مقاومتری داشته باشند تا در استفاده طولانی مدت دچار مشکل نشوند.
با این اوصاف شما با توجه به اندازه و وزن لپ تاپ مورد نظر باید استندها و پایههای مختلف را برای راحتی بیشتر بررسی کنید.
اگر واقعا میخواهید یک تجربه دسکتاپی واقعی داشته باشید و همه محصولاتی مثل استند، ماوس و کیبوردها را با هم تهیه کنید، قطعا باید مدیریت و نظمبندی کابلها را مد نظر قرار دهید. استندهایی در بازار وجود دارند که کار جمع و جور کردن کابلها را برایتان آسان کرده و نظم خوبی را به ارمغان خواهند آورد.
داک
دسکتاپها به لطف اندازه بزرگ کیسهایشان مشکلی با قرار دادن پورتها و ورودیهای مختلف ندارند. شاید در یک سیستم بزرگ رومیزی شما هر پورتی را از مدلهای متفاوت مشاهده کنید، اما این امر برای لپ تاپها صدق نمیکند. بالاخره به خاطر کوچکتر بودن و محدودیت فضای طراحی این دسته از دستگاهها، توانایی تعبیه ورودیهای زیادی وجود ندارد. به همین روی اگر به آزادی عمل و دسترسی بیشتری در این زمینه نیاز دارید، باید به سراغ هابها و داکها رفته و گزینه مورد تظر خود را خریداری کنید.
برخی از این گجتهای کاربردی بسیار پیشرفته و پیچیدهتر از دیگر مدلها هستند و قطعا امکانات گستردهتری را نیز در اختیارتان قرار خواهند داد. در عوض در سریهای متفاوت ممکن است همه چیز در یک دستهبندی ساده و جمع و جور در اختیارتان قرار بگیرد.
اینجا نیز وظیفه شما تعیین بودجه متناسب با نیازهایتان بوده و باید در نظر داشته باشید که داکها در برخی از مدلها به خاطر بهرهوری از امکانات حرفهایتر ممکن است به یک منبع برق جداگانه احتیاج داشته باشند که خود باید مورد توجه قرار گیرد. بنابراین برای خریداری یک هاب یا داک که هم کاربردی باشد و هم از امکانات مناسب بهره ببرد، باید اطلاعات کافی در مورد سیستم خود به دست آورده و بعد از بررسی مدلهای سازگار مختلف در بازار، بودجه مناسب را برای خریداری گزینه مورد نظر کنار بگذارید.
دیدگاهتان را بنویسید