بازاریابی چیست و هر آنچه باید بدانید؟

در حالت کلی کلید موفقیت در بازاریابی یافتن استراتژی مناسب به علاوه داشتن یک پیام تاثیرگذار، گذاشتن زمان کافی و ایجاد روش ارتباطی با کاربران برای دستیابی و تأثیرگذاری بر مصرف کنندگان است.
تعریف بازاریابی
بازاریابی فرآیندی است که به مصرف کنندگان می آموزد چرا آن ها باید محصول یا خدمات شما را نسبت به سایر رقبا انتخاب کنند و نوعی ارتباط متقاعد کننده بین شما و مشتریان به وجود خواهد آورد. این فرآیند از هر فرایند مرتبط با انتقال محصول یا خدمات از تجارت شما به دست مصرف کننده تشکیل شده می شود. بازاریابی شامل ایجاد مفهوم کالا یا خدمات، شناسایی افراد و کسانی که احتمال خرید آن را دارند و تبلیغ و انتقال آن از طریق کانال های فروش مناسب است. با این اوصاف سه هدف اصلی برای بازاریابی وجود دارد:
- جلب توجه بازار هدف خود
- ترغیب یک مشتری به خریداری محصول
- ارائه اقدامی خاص و کم خطر به مشتری که انجام آن آسان باشد
اگر هدف تجارت شما فروش بیشتر محصولات یا خدمات است، بازاریابی همان چیزیست که بهتان در دستیابی به این هدف کمک می کند. هر چیزی که شما برای برقراری ارتباط با مشتریان خود به گونه ای استفاده می کنید که آنها را ترغیب به خرید محصولات یا خدمات شما کند به نوعی بازاریابی به شمار رفته و از جمله تبلیغات، شبکه های اجتماعی، کوپن، فروش و حتی نحوه نمایش محصولات در دسته های مختلف بازاریابی قرار گرفته اند.
چهار مرحله بازاریابی
شرکت ها برای اطمینان از آمادگی محصولات یا خدمات خود برای فروش باید مراحل مختلف بازاریابی را طی کنند.
ایده: بازاریابی از زمانی شروع می شود که ایده ای برای یک محصول یا خدمات ایجاد کنید. قبل از راه اندازی یک محصول یا خدمات، شما باید تصمیم بگیرید که چه می فروشید، چه گزینه هایی در دسترس دارید و چگونه قرار است آن ها را بسته بندی کرده و به مشتریان ارائه کنید.
تحقیق و آزمایش: قبل از اینکه ایده خود را عمومی کنید باید تحقیق و آزمایش های بازاریابی را به خوبی و با دقت انجام دهید. دپارتمان های بازاریابی معمولاً با استفاده از گروه های متمرکز و نظرسنجی ها، مفاهیم محصول جدید را مورد ارزیابی قرار می دهند تا میزان علاقه مشتری را بسنجند، ایده های محصول را اصلاح کنند و تعیین کنند که چه قیمتی متناسب برای بازار آن خواهد بود. تحقیق در مورد رقبا می تواند به شما در تعیین قیمت بهینه و ایده پردازی برای جایگاه سازی برند خود در بازار موجود تا حد زیادی کمک کند.
تبلیغات: اطلاعاتی که در تحقیقات خود جمع می کنید به شما کمک می کند استراتژی بازاریابی خود را تعریف کرده و یک کمپین تبلیغاتی خوب و منظم ایجاد کنید. این کمپین ها می توانند شامل اشکال مختلفی از رسانه ها، رویداد ها، تبلیغات مستقیم، مشارکت های پولی، روابط عمومی و موارد دیگر باشند. قبل از شروع یک کمپین تبلیغاتی معیار های مشخصی تعیین کنید که بتوانید با استفاده از آن ها میزان تاثیرگذاری کمپین های ایجاد شده را بسنجید.
فروش: تعیین کنید که کجا و چگونه می خواهید محصولات و خدمات خود را به مشتریان بفروشید. به عنوان مثال شرکت های تولید کننده کالا های مصرفی در مرحله اول به عمده فروشانی می فروشند که سپس آن ها خود اجناس را به خرده فروشان خواهند فروخت. در بازار صنعتی فرآیند خرید طولانی تر است و تصمیم گیرندگان بیشتری را درگیر می کند. شما ممکن است به صورت محلی، ملی یا حتی بین المللی محصولات و خدمات خود را به فروش برسانید و برخی از شرکت ها هستند که فقط محصولات یا خدماتشان را به صورت آنلاین می فروشند. کانال های توزیع و فروش شما بر اینکه چه کسی محصولات شما را خریداری می کند، چه زمانی آنها را خریداری می کند و همچنین چگونه آنها را خریداری می کند تاثیر زیادی خواهند داشت.
چهار مدل Ps بازاریابی
چهار مرحله بازاریابی را می توان بر روی مدل محبوب دیگر بازاریابی که به عنوان چهار PS بازاریابی شناخته می شود ترسیم کرد. چهار PS در این مدل عبارتند از محصول، قیمت، تبلیغات و مکان.
محصول: رویه هایی که برای اطمینان از آماده بودن محصولاتتان برای فروش در نظر گرفته اید. محصول (یا خدمات) شما باید خلا موجود در بازار را پر کند ، نیازهای مشتریان را برآورده کند و در رقابت متفاوت باشد.
قیمت: هزینه خرید شامل قیمت برچسب گذاری رشده و همچنین معاملات قابل تشخیصی که مشتری می تواند هنگام خرید محصولات شما مایل به انجام آن باشد.
ارتقا: اطلاعاتی که شما از طریق تبلیغات هدفمند در دسترس مصرف کنندگان قرار می دهید تا آن ها را به محصولات شما جذب کنند. تبلیغات معمولاً یکی از این دو هدف را دارند: تولید هدایت یا شروع خرید های واقعی.
مکان: این که محصولالتتان را چگونه و کجا می فروشید. تمام تصمیمات توزیع شما بخشی از روند کلی بازاریابی را تشکیل می دهند.
انواع تبلیغات
انواع مختلفی از تبلیغات وجود دارد که می توانید برای رونق کسب و کار خود، آموزش محصولات به مشتریان و آغاز فروش از آنها استفاده کنید. کمپین های چاپی، رادیویی و تلویزیونی و همچنین پست الکترونیکی، ایمیل و بازاریابی اینترنتی از انواع مختلف این تبلیغات کاربردی هستند. اگر وب سایتی دارید، باید برای جستجو بهینه شود تا به مشتریان در یافتن آن از طریق موتورهای جستجو مانند Google، Yahoo و Bing کمک کند. خبرنامه ها، اطلاعیه های مطبوعاتی و مقالات نیز نوعی از بازاریابی هستند که برای افزایش سود و ایجاد فروش از آن ها استفاده می شود. برخی از شرکت ها از بازاریابی ارجاعی نیز بهره می برند، جایی که مشتریان راضی دیگران را (عموما برای دریافت یک پاداش) برای گسترش تجارت به دیگر کسب و کار ها معرفی خواهند کرد.
در چند سال اخیر ظهور پلتفرم های رسانه های اجتماعی اهمیت بازاریابی شبکه های مجازی را تا حد زیادی افزایش داده است. از جمله ارتباط با مشتریان در شبکه های اجتماعی و ترغیب آنها برای دنبال کردن کسب و کار شما، مشارکت با تأثیرگذاران شبکه های اجتماعی از طریق قرار دادن محصول یا حمایت مالی پرداخت شده در اختیار آن ها برای تبلیغ و پرداخت هزینه تبلیغات در سیستم عامل هایی مانند فیس بوک یا اینستاگرام، همگی از مسیر هایی هستند که یک تجارت برای توسعه مارکتینگ آنلاین خود قادر است از آن ها استفاده ببرد. به صورت کلی انواع تبلیغاتی که انتخاب می کنید به بودجه، نوع تجارت و ترجیحات مشتریان ایده آل شما بستگی خواهد داشت.
چرخه زندگی بازاریابی
تبلیغات فقط یکی از مولفه های اصلی و پایه ای برنامه بلند مدت بازاریابی شماست. روند بازاریابی با ایده برای محصول شما آغاز می شود و تا زمانی که آن محصول در دست مصرف کننده ای باشد که آن را خریداری کرده است ادامه خواهد داشت. حتی پس از اینکه مشتری از شما خریدی انجام دهد، بازاریابیتان نباید پایان یابد، بلکه بخشی از تبلیغات شما باید برای مشتریان فعلی باشد تا اطمینان حاصل شود که مشتریان حضور فعال خود را ادامه داده و وفاداریشان نسبت به تجارت شما افزایش پیدا می کند.
دیدگاهتان را بنویسید